Over…

 

 

Tja, waarover eigenlijk? Deze pagina’s zijn aangemaaktom iets meer over deze site te vertellen. Waarmee is het begonnen, hoe is het tot stand gekomen, hoe verder en komt er een eind?

Als eerste heb je een idee nodig om iets op het internet te plaatsen. Voor mij was dit de combinatie van vakantie, gps en software die nog niet op het internet te vinden was. Tevens is het plan om in de toekomst nog MS-Dos programma’s uit de oude doos te bespreken (zijn nog steeds te draaien, bijvoorbeeld via DosBox), pc zin en onzin, one-liners, astronomie. Dit zal dan echter op een andere homepage worden uitgevoerd; beter is om op één item te focussen.

Na het aanmelden in 1993 voor een e-mail adres bij knoware is het internetten begonnen. Een internet pagina kwam er in 1997 na een schitterende vakantie in het westen van Noord-Amerika (Alaska → Canada → VS). Deze vakantie was met een internationale groep en om foto’s te laten zien zijn deze ingescand. Met Engels commentaar erbij en blader icoontjes is het geheel met het handje uitgetypt, compleet met html-code en een gezongen lied. Na het opsturen van het internet adres hebben alle groepsleden de foto’s van elkaar kunnen zien. Dit was beter dan een ieder een BBS-account te geven…

Daarnaast is een nog niet geregistreerde naam nodig op het internet. Dit bleek toch zeer lastig. Een eis was een korte naam. Voor deze site is dit dus BtHip geworden, het eerste deel is de afkorting van mijn naam en het tweede deel is een afkorting voor internet pagina. Deze was nog vrij. Voordat deze wordt aangevraagd, eerst zoeken op het internet of voor alle talen kan. Het blijkt een naam voor een “Tijdschrift voor Hygiëne en Infectiepreventie” te zijn, het geluid is “… when you open or close a refrigerator”, een naam van een hotel in Thailand en een “selective GABAA receptor agonist” te zijn.

Dan is er uiteraard nog een bedrijf nodig dat je pagina’s op het internet kan zetten. Na puzzelen op het internet, kosten vergelijken, meningen controleren, nog eens verder zoeken, is het bedrijf d-hosting uitgekozen.

Om de pagina’s aan te maken is getest met sitebuilder, Joomla! en magento. De installatie met Joomla! bleek echter op een aantal punten niet te lukken (foutmelding → aanpassing, andere foutmelding → aanpassing etc.) en heeft er na een tijd ‘klooien’ voor gezorgd dat gekozen is voor WordPress.

Heeft u een algemene opmerking over de site, dan kunt u een e-mail sturen, zie hieronder. Gaarne een korte en duidelijke omschrijving in het onderwerp van deze e-mail.