Fotografie

 

Welkom op de fotografie pagina.

Graag wil ik u hier op de hoogte houden van de fotografie op de diverse vakanties. Om foto’s beter te krijgen is in 2013 een cursus gevolgd. Er werd gebruik gemaakt van de Canon EOS 400D met een EFS 18-55mm en EF 70-300mm (1:4-5.6) lens. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een Canon PowerShot SX230 HS voor het testen en werken met GPS coördinaten in foto’s. Eind 2013 zijn hier een Canon 60D met een EFS 18-135mm (1:3,5-5.6) lens bijgekomen. In september 2014 is er een Tamrom SP 150-600 (F/5-6.3) lens aangeschaft (wat een ding!), en helemaal aan het eind van het jaar is er een Canon EF 50mm (F1.8) bijgekomen. Alle lenzen zijn voorzien van een UV protectie filter.

Fotografie behelst meer dan dat je er erg in hebt. Net zoals met zoveel: hoe meer je weet, dan zie je dat je minder weet. Na jaren van fotograferen leek het me goed om een cursus van een vakman te volgen. Om u een indruk te geven van de cursus is hieronder een korte samenvatting te vinden. Op het internet zijn overigens vele gratis cursussen te volgen, zoals door het blad Zoom‘, een professional, en foto-bewerkingsprogramma’sDe gevolgde cursus bestond uit de volgende lessen:

De eerste ‘serieuze’ stappen zijn in maart 2013 genomen bij de vakantie naar IJsland i.v.m. het poollicht. Hiervoor is overleg geweest met Michiel ter Haar. Een aantal tips van hem en een aantal die op het internet te vinden zijn kun je hier vinden.

Veel werk van fotografen wordt naast de camera ook uitgevoerd op een computer met o.a. Adobe Photoshop. Om me hierin te bekwamen zijn de boeken ‘Classroom in a book’ van Adobe en ‘Photoshop CS6′ van Pearson aangeschaft en deze worden in de wintermaanden bestudeerd. Hiermee wil ik de foto’s van de vakantie beter uit laten komen.  Tevens wil ik me bekwamen in het wijzigen van foto’s door een kleine subtiele aanpassing te maken die je pas bij goed studeren ziet. Hoe die er exact uit gaat zien, de tijd zal het leren…