Software

 

Welkom op de software pagina.

De vakantie is gemaakt, de foto’s zijn geschoten en de gps-coördinaten zijn er eventueel aan toegevoegd. Nu kan de software zijn ding gaan doen.

Een tijd geleden is er een start gemaakt om een progaramma te schrijven dat een foto of meerdere foto’s op het scherm kan laten zien met alle informatie die door het betreffende toestel is toegevoegd. Daarnaast kan een diashow worden geactiveerd van de geselecteerde foto’s met een instelbare wachttijd. De informatie kan worden getoond, maar kan men ook verbergen. Indien er gps-coördinaten zijn toegevoegd kan men op een volgend tabblad de plek zien waar de foto genomen is via google maps. Dit programma is (blijft?) in ontwikkeling. Screenshot:

Screenshot1

Naast dit programma worden ook een aantal tips & tools besproken die voor de (amateur) fotograaf het leven makkelijker maken. Op deze pagina worden de hulpmiddelen (tools) besproken die gebruikt zijn om het programma te maken.

 

De huidige stand van zake.

Zoals het vaker gaat: het programma is nog niet gereed of er komt al weer een wijziging… Bij het tonen van de foto’s zijn er zo nu en dan ook korte video-films gemaakt. Deze worden dan na het tonen van de foto’s bekeken. Wat zou het toch handig om dit in één keer te laten zien, dus foto’s en video’s door elkaar op volgorde van tijd! Daarbij moet de video ook datum en tijdstempel meekrijgen. Dit programma moet gereed zijn, voordat alles wordt samengevoegd. Zie deze pagina.