Bodø

 

Gistermiddag vertrokken met de bus naar Enschede en met de trein in één streep door naar Schiphol. Maar helaas: nu overstappen in Amersfoort, dan naar Utrecht, dan naar Amsterdam CS en van van hieruit naar Schiphol. Toch goed dat we op tijd zijn vertrokken een een hotel hebben geboekt de dag voor het vertrek.

Op de 29e vertrokken vanaf Schiphol. Door de slagregens en de harde wind is het vliegtuig iets later vertrokken. Na aankomst op Oslo overstappen op het vliegtuig naar Bodø.

Na het genieten van het uitzicht uit het vliegtuig van het Noorse land zijn we aangekomen in Bodø (‘Velkommen til Bodø’). Hier hebben we de huurauto opgehaald en zijn naar het hotel gereden (Thon Nordlys, Macveien 14), een mooi hotel aan het water. Een voordeel van dit tijd van het jaar is dat het hier lekker lang licht is, de zon gaat bijna niet onder. De lucht geeft een aparte kleur af.

De volgende ochtend opgestaan met stralend weer. Even door de stad gelopen. Tevens kaartjes voor de oversteek met de ferry naar Moskenes op de Lofoten gekocht (± € 100,-) en aankomst en vertrek van de ferry vandaag gekeken. De aankomst en vertrek was een uur later dan gepland. Op deze vrije dag alvast een aantal boodschappen gedaan voor de komende dagen.

BtHip PrevBtHip Next