20120731 Bwindi

 

31 juli: Bwindi

Op, bij en aan  het meer is genoeg te doen (kano, boottocht, vogelen). We hebben echter voor lezen, wandelen en bellen met het thuisfront gekozen. Na de lunch om 13:00 zijn we vertrokken naar Kisoro via een redelijk goede weg langs het meer. Aankomst om 16:00. Onderweg zagen we de opvang van de vluchtelingen uit Congo in de tentenkampen, intriest.

In Kisoro aangekomen hebben we gekozen voor een wandeling naar de vulkaan Gahinga (3474m hoog). Deze zijn te boeken bij de UWA. Een andere route liep naar het buurland Congo, deze werd niet gedaan i.v.m. de spanningen in het buurland. In het dorp hebben we in ‘Coffeeshop Coffeepot’ (men spreekt hier ook Duits) een kappoetsjienoe mit brownie genuttigd. Daarna een diner in het hotel en vroeg onder de wol voor de tracking van morgen.

 

1 augustus.

Om 5:45 al aan het ontbijt en om 6:15 vertrek. Via een zeer slechte weg aankomst om 7:30 bij het infocentrum van de vulkanen. Na een korte uitleg door een gids om 8:00 vertrokken met een gids en een bewaker (met AK47).Na een rustig en vlak begin werd het redelijk steil. Om 12:00 stonden we op de top. Hier van de omgeving kunnen genieten (beetje heiig) en het lunchpakketje. Om 13:00 weer terug bergafwaarts en om 16:00 terug bij het infocentrum.

 

Diashow:

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Afzonderlijke foto’s:

BtHip Prev

BtHip Next