20120802 Kisoro

 

2 augustus: Kisoro

Van het Tourist Hotel naar het Traveller Rest Hotel in Kisoro verhuist, 300 meter verderop. In de middag een wandeling gemaakt door het dorp. Hier een lokale koffieshop met eco-koffie bezocht. Daarna over de markt, lekker druk! Daarna relaxen met een boek en spullen klaarmaken voor de gorilla’s morgen.

 

3 augustus.

Vroeg uit de veren voor de gorilla tracking. Om 5:45 ontbijt en 6:15 vertrek. Na in 1½ uur 35 km hebben afgelegd over een redelijk slechte weg kwamen we aan op de plek waarbij de diverse trackings beginnen. We zijn met ‘John’ (met AK47) en diverse dragers voor de andere leden van de groep vertrokken. Eerst liepen we een steile bergwand omlaag, daarna een stuk redelijk rechtuit, maar daarna diep de jungle in ploeterend naar de slaapplaats van de gorilla’s afgelopen nacht. Om 11:00 kreeg John van de trackers de melding dat men de Nsonghi groep had gevonden. Na een uur verder ploeteren stonden we bij een groep zilverruggen (silverbacks, ouder dan 15 jaar), diverse jongere mannetjes (blackbacks), vrouwtjes en hun kroost.

We kregen een uur de gelegenheid om in hun aanwezigheid te zijn. Fantastisch! Hier waren we voor gekomen!

Daarna helaas weer terug en helaas ook weer via dezelfde weg. Om 18:30 waren we ‘moe, maar zeer voldaan‘ weer terug in de Traveller Rest.

 

Hieronder kunt u een aantal video’s (via youtube) zien, een diashow en afzonderlijke foto’s bekijken.

Video’s:

Diashow:

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Afzonderlijke foto’s:

BtHip Prev

BtHip Next