20120806 Entebbe

 

6 augustus: Entebbe

Na de mooie plek aan het meer vertrokken we om 8:30 richting Entebbe. Op de evenaar was een lunch bij een ‘aidshulp’ restaurant en shop. Om 17:00 was de aankomt in Entebbe en werd afscheid genomen van Betti, Musa en Nicolas (vervanging van Robert die met René en Dennis Ruanda is ingetrokken).

Aan het begin van de avond was er een gezellige BBQ, de nodige kwispels en werd er gelezen. Ook was er overleg over de laatste dag in Oeganda.

 

7 augustus.

Met een groepje zijn we om 8:30 met de shuttle vertrokken naar Lake Victoria. Een snelle boot bracht ons in 1  uur naar de Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, waar weesjes worden opgevangen. Op het moment van het bezoek waren er 48, waarvan er 1 op het eiland is geboren in 2002. Het verhaal gaat dat de moeder blijkbaar het onvruchtbaarheid serum uit haar arm had weten te halen.
Na een lang verhaal over de oorsprong en het poachen (stropen) van de apen konden we om 11:00 genieten tijdens de voedertijd. Na 12:00 mochten weer weg en een uur later stonden we alweer in de haven. Kort, krachtig, aan de prijs (je blijft Nederlander), maar zeker niet missen!

 

Diashow:

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Afzonderlijke foto’s:

 
BtHip Prev