IJsland (zuid) dag 2

 

Gouden driehoek Gullfoss – Geysir – Þingvellir.

Gisteravond hebben we het over de plekken gehad die in de buurt zijn van Eiriksbakki, ons onderkomen deze dagen. Aangezien we iets ten zuiden van de Gouden Driehoek zitten en het weer redelijk goed zou blijven de komende paar dagen, leek het ons een goed plan om deze trip alvast te maken.

Bij het ontwaken lag er een wit dekentje over het landschap. Foto’s met ochtendrijp, strak blauwe hemel en een mooie zon doen het goed. Vroeg uit de veren, goed inpakken en een lekkere frisse neus halen (met camera in de hand).

Als eerste zijn we naar Gullfoss gereden. Meerdere keren zijn we aan de kant gegaan om van het uitzicht te genieten. De Gullfoss (“Gullfossi”, gouden waterval) was gedeeltelijk bevroren, wat een apart beeld gaf van deze mega waterval.

Op korte afstand ligt de Geysir. De naamgever van onze huidige geisers doet het echter niet zo goed meer. Volgens de verhalen spuit deze nog enkele keren per jaar. Een goede vervanger, de Strokkur, ligt er iets voor. Deze is niet zo groot als de Geysir, maar geeft een behoorlijke explosie van water te zien.

De derde hoek van goud is Þingvellir. Hier is o.a. een breuklijn te zien van Europese en Amerikaanse plaat.  Ook is hier de AlÞing, de ontmoetingsplaats waar recht werd gesproken.

In de avond is de hot-tub (onze gouden zeshoek) gevuld met heet water uit de grond (IJsland!). Buiten vriest het, maar je hebt het toch wel warm! Met een lekkere versnapering onder de sterrenhemel. Fantastisch.

Foto’s: 

 

BtHip Prev

BtHip Next