Parador Nacional de Gredos

 

Parador Nacional de Gredos

Na de aankomst op het vliegveld hebben we de auto opgehaald en na een kleine hap doorgereden naar de bestemming van vandaag, parador de Gredos. De afgelegde route was als volgt:

Van Madrid naar Parador de Gredos

Van Madrid naar Parador de Gredos

Vanuit het drukke Nederland was het een verademing om  hier te rijden. Eenmaal van de ringweg van Madrid af kwamen we steeds minder verkeer tegen. Ook anders dan in Nederland was de strak blauwe hemel.

Aangekomen bij het landhuis dat ineens opduikt in een s-bocht hebben we ingechecked en de parador nader bekeken. Een mooi landhuis, wel groot, in ’the middle of somewhere’, in een zeer erg groene omgeving. Voor de maandag is een wandeling gepland en zijn naar begin gereden van deze wandeling (‘Plataforma’). Bij aankomst (het is dus nu zondag) was het redelijk druk. De routes van hieruit blijken vele Spanjaarden te trekken en dat belooft dus veel goeds voor de dag van morgen.

Op de maandag een wandeling gemaakt naar het Laguna Grande. De route was goed te lopen en duidelijk gemarkeerd. Onderweg zijn er overigens 2 plekken (‘fuentes’) waar je je waterfles bij kunt vullen. Het looppad is deels over keien, grotere rotsblokken en zand, is ±13km lang met als laagste punt 1750m en hoogste 2200m. De weg naar het meer biedt op een paar stukken zeer mooi uitzichten. Met een beetje geluk kom je naast de vele krekels en salamanders meerdere zoogdieren tegen, zoals in ons geval steenbokken, geiten, koeien en herders. Aangekomen bij de Laguna Grande heb je uitzicht over het meer met het kristalheldere water. Aan de overkant bevindt zich een refugio. Je kunt hier ook naar toe voor bijvoorbeeld meerdaagse wandelingen, maar we besloten om even bij te komen en te genieten van de omgeving en de lunch.

Foto’s: 

BtHip Next