Parador de Oropesa

 

Parador de Oropesa

Een paleis en kasteel, wat een mooie vakantieplek! Je loopt hier letterlijk het museum in en je overnacht er ook. Bij de aankomst kregen we (voor de eerste keer) een folder mee waarin een route stond door de parador. Daarna hebben we het plaatsje bezocht en zijn het kasteel in geweest. Even hiervoor was het een nationale feestdag (12 oktober) en hier en daar hingen er nog vlaggetjes.

Om te wandelen zijn was het helaas nodig om iets verder te reizen met de auto. Gelukkig hadden we de Rother Wanderführer bij ons van het gebied. Deze boekjes geven een mooi overzicht van de mogelijke wandelroutes in een bepaald gebied. Aanrader!

Nu ik het toch over boekjes heb: voor de reis die we gemaakt hebben is van Michelin de ‘Groene gids Midden-Spanje’ gekocht. Voor het bezochte gebied is veel keuze, maar ieder boekje geeft informatie over een te groot gebied. Bij vergelijkingen viel voor dit gebied de hiervoor genoemde Michelin gids in de prijs. Mocht iemand naar dit gebied reizen, de beschreven boekjes zijn gratis af te halen of stuur een mail.

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next