La Orotava

 

Op weg naar het Alhambra van La Orotava

Gisteravond via bus- en treinreis naar Schiphol. Daar aangekomen eerst een cappuccino en daarna door naar het hotel. Na Floortje werden de oogleden zwaar. De volgende ochtend op Schiphol de koffers ingeleverd (“de print van de barcode is te vaag, u mag als volgende de koffers in die rij afgeven”, netjes!). Dat viel mee. Daarna doorgelopen naar het vliegtuig en op tijd vertrokken voor de vlucht naar Tenerife. Heerlijk gevoel…
Aan het begin van de middag geland op het vliegveld in het zuiden. Daar de auto opgehaald bij Cicar. Dit was voor ons de eerste keer dat we een auto huurde met een bijna lege tank en deze ook zo moesten inleveren. Dus naar het eerste de beste tankstation. Vreugde alom: benzineprijs € 1,09 per liter (later bleek dit het duurste tankstation te zijn die we hebben gezien).
Na een rit van ±70 km over de snelweg kwamen we in La Orotava aan bij hotel Alhambra. Na een korte rondleiding (mooie plek!) hebben we de koffers in de kamer achtergelaten en zijn we de oude binnenstad ingegaan, zeker de moeite waard. Opvallend zijn de steile klinkerstraten, maar met 20 graden is het weer zeer aangenaam.
’s Avonds ‘authentico’ gegeten met vooraf 2 gevulden aardappelen en als hoofdgerecht 1 te zuigen zo mals lamsvlees en 1 te zuigen gefileerde vis.

Dit bleek een goede basis te zijn voor de volgende dag. Een mooie wandeling in Los Organos. Van SNP hadden ze 2 routes gecombineerd tot een langere route langs laurierbomen, eucalyptus, vetplanten en dennebomen. Het lopen door de wolken leverde enkele mooie plaatjes op.

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next