Yoho NP

 

Smaragdkleurige meren.

Dankzij de lange dagen is het niet moeilijk om vroeg uit de veren te komen. Vanochtend dus ook weer op tijd eruit, de 8 cilinders laten brullen en op weg naar Golden. Ook hier eerst naar het Infocenter en inkopen bij de plaatselijke buurtsuper. Het is vandaag een zondag, dus nog even doorrijden op zoek naar een campeerplaats. Deze hebben we gevonden in Field. Inkopen + tanken = geld pinnen; hier hebben we onderweg amper problemen mee gehad in de meeste plaatsen. Vandaag hebben we de camper op de ‘Monarch Camping’ gezet, aangezien Kicking Horse volgeboekt was. We willen in deze omgeving langer blijven, dus mogelijk is er morgen plaats. Eerst nog maar even basic voordat we de ‘full hookup’ nemen.

Vanuit Field zijn we doorgereden naar de Takakkaw Falls, een grote waterval van 254m hoog. Op dit tijd van het jaar (begin augustus) stroomt het water nog rijkelijk omlaag. Het is druk vandaag, aangezien het een zondag is en een extra vakantiedag voor de mensen uit Alberta. Vervolgens doorgereden de Natural Bridge in de Kicking Horse river; hier heeft het stromende water een gat gemaakt in het gesteente, zodat er een natuurlijke brug is ontstaan. Aangezien er meerdere toeristen blijkbaar dezelfde route maken zijn we snel doorgereden naar Emerald Lake. Hier hadden we een hike gepland, zijn rechtsom om het meer gaan lopen, maar het ging flink regenen en onweren en dit ging dus even niet door.

Tegen zessen terug op de campsite. Gekookt, gelezen, eekhoorns gefotografeerd (…!) en tegen tienen het bed in. ’s Avonds er nog wel even uit om de door sterren verlichte hemel te bekijken met het zachte lawaai van de Canadian Railway op de achtergrond!

De volgende ochtend door naar de Kicking Horse Camping om daar een mooi plaats te scoren. Dit werd no 60 in de schaduw en lekker rustig … op het geluid van de generator na dan. Het blijft vreemd dat op meerdere campsites er altijd wel iets is dat herrie maakt, zonde. De controlelampen in de camper gaven aan dat de water bijna op is. Hierop water getanked en de sanitaire afval gedumpt. In de herkansing zijn we naar Emerald Lake gereden en zijn nu het meer linksom begonnen, mogelijk brengt dit meer geluk met het weer. Echter begon het bij de afslag naar Emerald Basin (na 2,9km) al te regenen. Dus de regenjas aan en uiteraard verder de trail vervolgen. Het begon steeds harder te regenen, maar we komen hier niet iedere dag en zijn uiteraard doorgegaan. Nabij het einde konden de regenjassen gelukkig weer uit. Bij het eindpunt even lekker gezeten – dik verdiend – en een paar foto’s gemaakt. Helaas hebben we geen beer gezien en mogelijk heeft geen enkele beer ons gezien. De wandeling zelf is zeker aan te raden, de heenweg is echter wel veel omhoog. Voordeel is wel dat de terugtocht dan sneller gaat: “alles” naar beneden. Terug bij het meer aangekomen zijn we linksom gegaan om zodoende gehele route af te maken. Daarna weer terug naar Field (weer $ 150,- tanken…) en gecontroleerd of er gebeld kon worden: helaas niet, misschien morgen bij Lake Louise. Denk hier wel aan als je in Canada buitenaf bent: mobiel bellen lukt (bijna) niet en je bent afhankelijk van vaste lijnen die mogelijk bij tankstations e.d. zijn; ook de borden met het alarmnummer 112 zijn voor de kat z’n viool!

BtHip PrevBtHip Next