Lillooet

 

Heet!

Vanochtend om 7:00 uur vertrokken  uit Wells Gray voor een mogelijk lange tocht. Eerst weer terug naar Clearwater en daarna door naar Highway #24, 100 Mile House. Aangekomen bij de South Cariboo Visitors Center hebben we de langste langlaufskies ter wereld gezien; geinig, maar kan me niet voorstellen dat mensen hiervoor komen. Binnen in de VVV werden we vriendelijk welkom geheten, zoals bijna overal bij de informatie balies. Besloten om verder te rijden via de 97 naar Clinton via Green Lake en Chasm (spreek uit als Kasm) Park. Dit laatste is een groot ravijn, de maten hiervan zijn vast wel ergens op te zoeken.

Daarna door via de 99 naar Lillooet (spreek uit als lilloewet). De temperatuur begon langzaam verder op te lopen, zowel buiten als ook binnen in de camper. Buiten was het 35 graden Celsius. Bij de VVV werd aangeraden om bijv. naar Axel’s B&B te gaan, want “they talk German, so it must be good”. De logica ontging ons, maar zijn hier naar toe gereden; ondertussen was het al na vieren en waren dus al bijna 12 uur onderweg. De temperatuur bleek al te zijn opgelopen naar 39 graden! Door de ligging van Axel’s B&B kwam de schaduw heerlijk over de RV te liggen en konden we hier lekker uitpuffen van de hete zon. Aan het begin van de avond kwam Axel himself (de ‘Inhaber’ van de toko) bij ons zitten en hebben we de positieve en negatieve kanten van het leven in Canada aangehoord. Blijkbaar worden de native’s te vaak positief gediscrimineerd en de doorsnee Canadees vindt het allemaal wel goed; tenminste: je hoort ze er amper over. Tja. Axel wil overigens weer verhuizen, dus als er interesse is in een overname van een mooie B&B…

Vanavond is er misschien een zwarte beer te zien. De eigenaresse gaf aan dat er ’s avonds vaak een beer kwam of een moederbeer met haar 2 jongen. Uiteraard nog een tijdje met zijn beide op het bed naar buiten zitten turen, maar geen beer te zien; helaas.

BtHip PrevBtHip Next