San José

 

Aankomst in de hoofdstad

Voor een verre reis wordt er vooraf een hotelovernachting geboekt, zodat de reis (vertrek vaak in de ochtend) uitgerust kan beginnen en we in ‘no time’ op Schiphol zijn. Bij het vertrek op Schiphol vlak voor de gate stonden we echter in de file! Het is dan ook een groot vliegtuig, tjsa. De vlucht naar Panama ging snel, daarna 5 uur wachten op de connecting flight: beetje lopen, koffie, beetje hangen, koffie, beetje lezen, koffie… Er zijn meerdere winkels verspreid over de luchthaven, dus daar ook maar langs.
Om 22:00 lokale tijd vertrek en 1½ uur later de landing op Costa Rica. In Nederland is het nu 5:30 de volgende dag. Afijn, de koffers kwamen snel, het transferbusje stond klaar en snel door naar het hotel en naar bed; meu, meu, meu.

We hadden hier 2 overnachtingen in het Hotel Rincón de San José. Ligging:

Ligging Hotel Rincón de San JoséDe volgende ochtend de wandelroute door het centrum opgevraagd in de GPS, maar bleek dat deze zich had gereset: routes, kaarten e.d. weg! Gelukkig was de smartphone bij de hand en had het hotel een kaart van de stad. Dan dus maar op de ‘oldfashioned way’. Voor de rest van de route hebben we gebruik gemaakt van de smartphone (Android) met als routeplanner ‘Navigator’.

Na een heerlijk ontbijt de volgende ochtend werden we opgehaald door een busje die ons naar Ecole Travel bracht die de reis voor ons vooraf heeft geregeld. Na ± 10 minuten rijden kwamen bij het kantoor aan. Hier bijna 2 uur uitleg gehad en vragen kunnen stellen over de reis. Nette ontvangst, vragen goed beantwoord (hopelijk ;o)) Daarna door hetzelfde busje naar het centrum van de stad gebracht. De stad ligt op 1150m hoogte en met de zon erbij was het aangenaam vertoeven.

We hebben hier het volgende bezocht: Teatro Nacional, Catedral Metropolitana, Plaza de la Cultura, Mercado Central (2x soepjes, niet lekker, met rijst en matige koffie voor 8000 Colon, dus € 12,- te duur). Verderop bij Hotel Costa Rica (16000 Colon, dus € 24,-) wel lekker gegeten en heerlijk buiten gezeten. Daarna een korte route genomen via de Avenida Central naar Parque Morazán, Parque España en Parque Nacional. Deze waren zeker de moeite waard (mooie grote bomen). Daarna doorgelopen naar Museo Nacional waar je de kogelgaten nog in de buitenmuren kunt zien. Op het plein voor het museum nog kort door de Mercado de Artesania gelopen; dit was matig en we werden hier en daar op zijn Amerikaans toegesproken wat niet echt authentiek klonk. Dit kan onderweg zeker beter… Alles ligt dicht bij elkaar en is lopend goed te doen,.
Om 16:00 terug in het hotel. Foto’s genomen van o.a. een aantal herrieschoppende Macaws. Om 17:00 in de bar een biertje gedronken en een salade buffet gegeten. Vervolgens terug naar de kamer en de tas ingepakt i.v.m. het vertrek met de auto de volgende ochtend. Vroeg in bed, kunnen we de slaap nog een beetje ‘inhalen’ van de vorige dag.

Ter info:

  • Snelweg max 80 km/h, secundaire wegen max. 60 km/h en in bebouwde kom max. 30 km/h. De boetes zijn hoog.
  • Voor de door ons gekozen route waren alleen inentingen nodig voor DTP en hepatitis A + B. In het oosten zijn er lieve beestjes die malaria en knokkelkoorts overbrengen.
  • Electriciteit via 110V en 60Hz met veelal platte stekkers.

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next