Horquetas de Sarapiqui

 

Over de bergen

Na een lekkere douche het ontbijt tegen 7:30. De auto werd om 9:00 afgeleverd en na een (zeer) korte briefing op pad met de 4WD Toyota RAV4. Geen schakelbak, maar een automaat op superbenzine. Even wennen… De stad uit via route 32, langs het NP Braulio Carillo. Op de weg was het redelijk druk en hadden we veel mist; de snelheden lagen de 20 tot 60 km/h (mogelijk is de weg via Poàs beter). Mist schijnt hier vaak voor te komen. Na de mist zijn we in onze enthousiasme te ver doorgereden, 20km te ver tot aan Puerto Vejo! Bij navraag kende niemand hier de lodge; logisch. Dus… na even wat gezoek en gepuzzel op de kaart in de smartphone terug gereden en Hacienda la Isla gevonden waar we de komende 2 nachten blijven. Dit is een mooie eco-lodge midden in de natuur.

Na ingechecked te hebben en Costaricaanse koffie te hebben gedronken, hebben we een wandeling (‘rainforest trail’) gemaakt van ± 2,5km op het grondgebied van de lodge. Hier diverse vogels gespot, een kaaiman, brulapen en natuurlijk het tropische regenwoud met de diverse bomen, planten en bloemen. Na deze trip van ca. 2,5 uur (veel foto’s gemaakt :-)) terug op de kamer. ’s Avonds na zonsondergang een concert van de brulapen (aan-)gehoord, begint zo rond 18:30. Het menu hier is voor een ieder gelijk (3-gangen) met vandaag: soep van palmhart, gestoofde vis met huisgemaakte aardappelpuree en groentes (broccoli, wortelen, tuinboontjes) en gecarameliseerde ananas met ijs na. Na het eten een mooie sterrenhemel met vuurvliegjes bekeken. Op tijd naar bed; op de achtergrond het geluid van de jungle (de krekels doen hun best), mooi…

De volgende ochtend gewekt door brulapen, daarna om 7:00 ontbijt. Lekker vers fruit (ananas en papaya), eigen gemaakte jam, scrambled eggs, ham, cheese, orangejuice, een voorbij dobberende kaaiman en nog een café Americano na. Daarna op pad voor een excursie met een boot over de rivier Sarapiqui. Diverse vogels, brulapen, kaaimannen en hagedissen gezien. Een mooie tocht van ± 2,5 uur, begonnen om 9:00 met maar 2 ander toeristen! In Sarapiqui bij een lokaal fruitmarktje water, fruit, brood en cueso gekocht. Aan het begin van de middag een broodje met deze cueso gegeten en door naar Frogs Heaven voor een excursie over lokale producten, planten, vogels en vooral kikkers. Leuke excursie en veel gezien, aanrader!

Om 16:30 doorgereden naar Rancho Robertos voor een typisch Costaricaans diner, lekker. Een mooie afsluiting van deze dag. Om half zeven waren we weer terug in de Hacienda, het wordt dan snel donker. Daarna voorbereidingen gemaakt voor de komende dag.

Ligging:

Ligging Hacienda la Isla Sarapiqui

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next