Rincon de la Vieja

 

Nog meer vulkanen

Na het ontbijt al om half acht in de auto richting Rincon de la Vieja. Hier reden we langs Laguna nog steeds in de regen, jammer, wat we van de omgeving konden zien zag er in ieder geval mooi uit. Via Tilarin naar Cañas gereden en hier sloeg het weer om: nu zonnig en warm. Aan het begin van de snelweg naar het westen hebben we het opvangreservaat “Las Pumas” bezocht. Dieren die niet terug naar de jungle kunnen zijn hier opgevangen, kan er nog steeds niet bij dat mensen wilde dieren thuis in een hokje of kooitje bewaren. Hier heeft men o.a. apen, ara’s, toekans, ocelotten, poema’s, jaguars, otters en herten, zie ook de plattegrond van het reservaat. Van de dieren een aantal foto’s gemaakt en een donatie gedaan voor het goede werk.

Aan het begin van de middag kwamen we aan in het Rincón de la Vieja NP bij het Borinquen Resort. Hier hadden we een mooie oude koloniale kamer met heerlijk terras en hangmat. Het weer is zonnig, maar wel met veel wind. Na een kop koffie het resort verkend: er zijn hier thermale baden en modderbaden, armadillo’s en veel vogels. Voor morgen staat een hike op het programma in het Rincon de la Vieja NP die naar de vulkaan gaat en recentelijk nog actief was. Aan het begin van de avond zaten we in het matig bezette restaurant (het resort ligt redelijk afgelegen). Bij terugkomst nog even op het terras gezeten en foto’s gemaakt van de sterrenhemel, euh.. zover dat mogelijk was, zoveel sterren waren er namelijk niet. Vreemd.

Ligging Borinquen Resort

Op de vrijdag naar het NP Rincon de la Vieja. Hier hebben we het traject Las Pailas gelopen, een korte wandelroute van 3km, waar we echter wel 3 uur over gedaan hebben. Een mooie wandeling door de jungle en langs de naar zwavel stinkende meertjes door de onderliggende vulkanische aktiviteiten en de diverse modderpoelen. Aan het einde van de dag de route voor morgen doorgenomen: we gaan naar NP Santa Rosa.

De volgende ochtend vroeg op richting het noorden, de grens van Nicargua om de tanken. Extra rijden alleen voor benzine; in Costa Rica staan er niet overal tankstations, houdt hier rekening mee. In La Cruz getankt en geld gepint. Vervolgens weer terug en afslaan bij NP Santa Rosa (Guanacaste gebied). Eerst bij hacienda Santa Rosa een kleine wandeling gemaakt, de Indio Denuddo Trail. Hier apen en hagedissen gezien. Vervolgens via een hele bumpy road (4×4 nodig, remember) doorgereden met als eindbestemming Naranja Beach (zie plattegrond). Bij Valle Naranjo even een stop gemaakt om het uitzicht te bewonderen van de Pacific Ocean en de Witch Rock. Daarna door tot aan Argelia Ranger Station. De auto geparkeerd en de Carbonal trail gelopen, waarbij je de mangrove bossen ziet. Echter: het was hier heet en er waren bijna geen vogels te zien; mogelijk was het tijdstip te ongunstig (rond 2 uur ’s middags) en de lucht te warm (> 30 graden C)? De terugtocht ging over dezelfde bumpy road. Gelukkig geen probleem gehad met de auto. In de middle of nowhere en dan een lekke band?
Moe maar voldaan kwamen na vijfen terug in de lodge. Even  douchen en om zeven uur terug in het iets drukkere restaurant (2 groepen reizigers en live muziek). Na een lekkere hap voorbereiding voor morgen, de trip naar Monteverde.

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next