Mal Pais

 

De jungle van Cabo Blanco

Op tijd aan het ontbijt en voor achten al in de auto op pad naar Mal Pais. Via een stoffige weg op de Panamericana naar Puntas Arenas. Daar aankomst om ± 9:45. Omdat we zo vroeg waren kregen we het advies om met de veer van 10:00 naar Playa Naranjo te gaan. Echter door vertraging toch pas om 11:00 vertrokken! Lekker liggen bakken in de auto in de zon (’s ochtends al ± 34graden C). De veerboot dobbert redelijk relaxed richting het schiereiland. Aangekomen in Naranjo via een redelijk slechte weg door naar Mal Pais met aankomst om 14:30! Dus best een lange reisdag.
De plek is mooi, maar de lodge viel tegen. De tuinman deed dedeur van een ‘4 onder één kap’ voor ons open, verder geen informatie. Dus weer in de auto in de hitte om ergens een supermercado te vinden en wat te eten. We zijn hier bij de japanner geweest… lekker (en) gezond. Terug in de lodge om 18:00 werden we opgewacht door plassende brulapen; de beheerder was er nu wel (Duitse vrouw die een blog bijhoud over dit deel van Costa Rica). Toch hartelijk ontvangen en uitleg gekregen over de omgeving en wat de mogelijkheden zo zijn. Na alles te hebben uitgepakt in de ontbijtzaal/veranda koffie gedronken, gelezen en de dag voor morgen voorbereid.

De ligging van deze overnachting is in het uiterste zuiden van het schiereiland Nicoya direct naast het Cabo Blanco N.P., het oudste nationale park van Costa Rica. We hadden hier 2 overnachtingen in het Start Mountain Jungle Lodge te Mal Pais. Ligging:
Ligging Star Mountain Jungle LodgeDetail voor de laatste meters (ligging hier ± 1km vanaf de zee):

Ligging Start Mountain Jungle Lodge (detail)

 

De volgende ochtend was er geen activiteit in de keuken, even rondgelopen. Na een half uur was er in ieder geval koffie, daar gaat de planning voor vandaag… Affijn, we hebben vakantie en zijn al dicht bij het vertrekpunt van vandaag: een hike in Cabo Blanco. Uiteraard rijden we over een normale doorgaande weg die vol gaten en stenen zit. Bij Cabo Blanco zijn er eigenlijk maar 2 hikes: een korte van 1 km heen en terug langs verschillende type bomen en een andere verder door het park naar het strand, zie foto. Deze worden de Deense en Zweedse hike genoemd. De wandeling was redelijk te doen, ondanks het warme weer (we wilden vroeg weg…). Je loopt gelukkig tussen de bomen en er is dus redelijk veel schaduw. Op het strand even gepicknicked. Op de terugweg het laatste deel rechts aangehouden, zodat we de gehele route hebben gelopen. Tijdens de wandeling diverse vogels, brulapen, kapucijnapen, coaties, mieren, kolibries en spinnen gezien. Om 14:30 met de auto terug naar de lodge en inkopen gedaan. Daarna richting strand voor een paar foto’s, hier bleek dat het scherm van de Canon SX230 stuk was, mogelijk door een val in Cabo Blanco. Tegen vijf uur terug bij de lodge voor de Nature Trail op het erf van de lodge en tegen 18:15 weer terug, nat bezweet i.v.m. het warme weer. Direct door richting douche. Lekker soepie + brood gegeten. Daarna ingepakt voor morgen.

Foto’s: 

BtHip Prev

BtHip Next