Terug in San José

 

Weer in de hoofdstad

Na een goede nachtrust om 6:30 wakker o.a. door het geluid van de brulapen. Laatste dingen ingepakt en vervolgens om 7:30 ontbijt. Dit keer ging het allemaal wat sneller. Vandaar dat we om 8:15 al in de auto zaten op weg naar de pont in Paquera en waren er al voor tienen. Er stonden nog niet al te veel auto’s en vertrokken rond elf uur. De duur van dit traject is 1½ uur. Aankomst in Puntarenas was dus om 12:30. Net zoals op de heenweg was het hier ook bloedje heet, dus snel in de auto op weg naar San José. De hitte en de drukte in de hoofdstad… wel weer even wennen. En dan nog tanken, dit kon gelukkig met een beetje passen en meten langs de hoofdstraat. Alles goed gelukt en om 14:30 kwamen we in het Hotel Rincón de San José aan. Daar afleveren van de auto en vervolgens in kamer even bijkomen en de formaliteiten voor morgen checken. Daarna de stad nog even door en ’s avonds lekker gegeten in het aangrenzende Le Jardin. Op tijd naar bed i.v.m. het tijdsverschil met Nederland. Toch nog even de ligging die het hotel op hun site toont:

Ligging Rincon de San Jose

De volgende dag (vrijdag 6 februari 2015) ’s ochtends met een shuttle opgehaald voor vertrek naar het vliegveld voor vlucht KL3008 om 14:30 naar Panama en de KL0758 van Panama terug naar Schiphol. Op het vliegveld eerst in de rij voor de luchthaven belasting, daarna in de rij voor de koffers, daarna in de rij voor het paspoort en door het poortje.

Met het vliegtuig weer richting Panama en na ± 2½ uur koffie, wachten, koffie, shoppen, koffie weer naar de gate. Fout dus: eerst in de rij voor nog een controle, hier weer terug om eerst de boardingpass te laten zien, dan weer terug naar de bagage en boarding pass controle en in de rij voor het boarden en het paspoort en boardingpass te laten zien. Wazig. Daarna een relaxte vlucht. Deze ging eerst schuin omhoog en daarna bijna in een rechte lijn naar Nederland, mogelijk i.v.m. de straalstroom?

De volgende ochtend om ±11:00 geland op Schiphol. De koffers kwamen redelijk snel. Daarna controle van de tijden voor de trein richting thuis en nog even relaxed gezeten voor de lunch op Schiphol. Daar aangekomen alles weer de automatische piloot: was in de wasmachine, koelkast in de schuur aan, timers voor de lampen verwijderen, verwarming aan, etc.

En oh ja. Bij het in- en uitchecken in de bus hapert de ov-kaart meermaals. Gelukkig hadden we eigen vervoer tijdens de vakantie…

BtHip Prev

BtHip Next