Cork

 
Knusse universiteitsstad

Na een goed ontbijt in een hotel nabij Schiphol zaten we om half acht in de shuttlebus. Inchecken ging verder soepel en om 9:25 vertrok het vliegtuig naar Ierland, waar het om 11:15 (10:15 plaatselijke tijd) landde.  Lekker snel door naar Thrifty om de auto op te halen. Stop! Dit duurde echter even, jammer. Eerst in de rij bij het vliegveld, doorverwezen naar een halte van Hertz, wachten op de shuttebus en daarna bij Hertz een tijd in de rij voor de auto. Na geneuzel over deuken en krassen in en aan de auto konden we dan eindelijk op pad. We reden in een lichtgrijze Citroën C1, reed aardig, was krap, had al veel gereden, maar voldeed uiteindelijk goed.

In Cork bij het hotel aangekomen snel de tassen uitgeladen en wandelen naar het centrum. Bij een halteplaats van een sight-seeing touring bus kaarjes gekocht. In anderhalf uur tijd heb je de highlights van de stad gezien, die daarna bezocht kunnen worden. Een plus was dat de bus voor ons guesthouse stopte, jawel. Aan het einde van de dag een hapje eten en de campus van de universiteit bezocht, de moeite meer dan waard.

’s Nachts behoorlijke harde wind en regen gehoord. Om 8:30 klaar voor het ontbijt… koffie, cereals, orange-juice, poched eggs with toast and marmelade. Basic, maar zeker genoeg; nog maar niet voor het Irish breakfast gegaan. Na de bodem gelegd te hebben door naar de Cork City Gaol (gevangenis museum). Bekeken hoe hier vroeger de mensen gestraft werden. Na een bezoek van 2 uur de bus genomen richting centrum. Daarna gelopen naar het Blackrock Castle Observatory, beter is het om een fiets te huren i.v.m. de afstand. Was toch langer dan gedacht en de wandeling was niet echt mooi. In de Observatory was een tentoonstelling van het universum, goed en duidelijk verteld. Ook is er een grote bol waarin de sterrenhemel te zien is en uitleg gegeven wordt.

Daarna weer teruggelopen naar het centrum en door naar de guesthouse. GPS gaf ± 25km aan, dus voetjes omhoog. Al met al een mooie dag gehad met droog weer en behoorlijk veel van Cork gezien. Meer dan we verwacht hadden in ieder geval!!!

We hebben hier overnacht in het Redclyffe Guesthouse aan de Western Road. Handig is dus dat de bus bijna voor de voordeur stopt. Overigens: alles goed te belopen.

Foto’s:

BtHip Prev

BtHip Next