Mahone Bay

 

Nog even in Halifax en dan op weg…

De eerste ‘echte’ vakantiedag in Nova Scotia na de reisdag. Gisteravond vonden we het vreemd dat er geen route beschikbaar was en dit bij de balie nagevraagd. Bleek dat ze dit vergeten hadden. Het (uitgebreide) pakket ontvangen en doorneuzen tijdens het ontbijt. Toch wel opmerkelijk zijn de papieren bordjes en het plastic bestek; het lijkt wel een camping of een kinderfeest i.p.v. een Hilton!

Toch nog even de benen strekken in Halifax. Om half negen richting de Citadel en daarna de Harbourwalk gedaan. Vlak voor de middag waren we terug, hebben uitgechecked en op pad via highway 333 naar Peggy’s Cove, blijkbaar een must. Qua architectuur en landschap vergelijkbaar met een willekeurig havenplaats(je) in Noorwegen. Daarna door via de Lighthouse route langs de kust met de pittoreske baaien en dorpjes. Voor het inwendige zijn we bij Mill Cove in een supermarkt gedoken voor broodjes en groenvoer. Hier gelunched aan één van de vele picknicktafels hier in Canada.

En verder door naar de overnachtingsplaats Bayview Pines Country Inn in Mahone Bay aan het Indian Point. De plek ziet er mooi uit. Met de hulp nog even ‘Neddewlends’ gesproken; ze had 17 jaar lang in Nederland gewoond en was redelijk enthousiast. Helaas hadden we hier de enige kamer waarbij wc en douche verder op de hal waren; niet ideaal, maar voor 1 nacht geen probleem. Een andere overnachting wordt daarentegen iets luxer, we zien wel.
Na een plaatselijke regenbui (lijkt wel Schotland:o) en een bakje koffie op de kamer de weg op en de omgeving bekeken. Om 19:30 ging de zon onder en werd het goed donker. Na een verkwikkende douche ‘verder op de hal’ buiten de sterrenhemel bekeken en de dag van morgen doorgenomen. Ondanks de weinige inwoners en strooilicht hebben we de melkweg deze vakantie niet kunnen zien.

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next