White Point

Richting White Point

Na een relaxte nachtrust een lekker ontbijt: poched eggs with bacon, fresh orange juice, fresh fruit and yoghurt; lekker en met liefde bereid!
Daarna nog even met de ‘baas’ des huizes gesproken: hij had al 8 weken lang het gras niet gemaait i.v.m. de droogte en de lagere temperatuur. Gelukkig regent het en kan hij zijn gras weer gaan maaien… Tja, dubbel gevoel dus. Tevens meldt hij dat “the house at the beginning is owned by Dutch folks”. Oké.
Even naar buiten om de benen te strekken langs de baai en om 9:00 in de auto richting Mahone Bay. In het weekend was hier een festival met vogelverschrikkers in diverse outfits; geinig en (deels) zeer creatieve karakters. Vervolgens door naar Lunenburg. Dit is een dorp met een Unesco stempel waar oude huizen uit de history van Canada staan. Hier door de straten gedoold. Interessant om te zien en toch wel (even) een must.
Daarna door naar de Blue rocks voor een picknick en weer verder naar het Ovens NP. Daar hebben we een hike gedaan van ± 3km. Langs de steile kust waar vroeger goud gewonnen werd en waar vele kliffen door het water geërodeerd zijn. Op natuurlijke wijze zijn hier in de loop der tijd grotten ontstaan. En verder door naar Riverport. Aldaar een oversteek met de ferry over de LaHave River. Aankomst in LaHave na ±5 minuten. Bij de plaatselijke bakker (topper volgens de Brad gids) koffie gedronken en een ‘bar’ gegeten; inderdaad lekker gemaakt en de winkel bezichtigen is ook aan te raden.
Verder door via de highway 331 langs de kust. Vele vissersplaatsjes gezien met heel veel meertjes. Via Liverpool aankomst in Whitepoint om ±17:15.

Ingechecked bij de (overal) vriendelijke recepties. In de kamer ruik het echter naar natte hond: alle deuren ramen open, zag er verder redelijk schoon uit, dus nog geen melding gemaakt! Uitzicht is wel mooi: veel groen en een groot meer in de buurt. Even kort rondgelopen: blijkbaar komen hier vele families en groepen, het lijkt een soort Landal of Center Parks midden in de natuur. Om 19:00 in het restaurant gegeten, pasta en heilbot. Bestelling stond binnen een paar minuten op tafel (hoe kan dit)!? Smaak was zeer matig, maar wel aan de prijs; het lijkt wel of ze een aantal gerechten al een tijd verwarmt hebben klaarstaan en wij deze hebben gekregen. Niet goed dus. Om 20:15 weer terug in het appartement. De lucht was te doen, dus hebben het zo gelaten; wel hebben we dit de volgende ochtend gemeld bij de receptie, ook dat dit voor ons voor 1 nacht geen probleem was. ’s Avonds dus voorbereiding voor de komende dagen. Aangezien we richting Digby rijden gezocht op een walvistocht en e-mails gestuurd of er op donderdag plaats is op de boot, in ons geval zou dit een zodiak zijn.

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next