Ingonish

 
Verder door Cape Breton

Vroeg eruit en even lekker gedouched. Weer op tijd aan het ontbijt, nu dus met Granny’s pancakes en Veronique’s maple sirup. Daarna afscheid genomen en via de Cabot Trail naar de Skyline trail (#7, ±10 km loop) om dieren te spotten. Tijdens de wandeling toch een moose gezien en een andere gehoord. Meerdere squirrels en grouse gezien. Bij deze wandeling (bovenlangs is mooier en ruiger dan onderlangs) heb je mooie uitzichten op de Golf of St. Lawrence. Vervolgens door naar Bog trail (#8). Via een vlonderpad de arctische vegetatie bekeken en tijd voor een bakje koffie. Door via de Cabot Trail naar Pleasant Bay, Cape North. Bij Green Cove een stop gemaakt, alwaar we een zeehond zagen zonnebaden en vele aalscholvers de veren lieten drogen op de ‘gewitte’ rotsen:o). Vervolgens door naar Ingonish ferry. Aan het einde van de Cabot Trail bij de info van de visitor centre van het N.P. zijn we weer netjes geholpen met vragen over het weer en de trails. Door naar Castle Rock Country Inn. Daar ingechecked tegen 16:30. Bellen met het thuisfront ging niet goed zoals overigens op meerdere plekken in Nova Scotia. Via de vaste lijn van de Inn geprobeerd, dit ging gelukkig goed; het landnummer voor Nederland hier is overigens 01131, internet is toch handig. ’s Avonds tegen zeven uur gegeten met een mooie uitzicht op de haven en de baai van Ingonish onder het genot van een lekkere vis, “life can be beautiful”.

De volgende ochtend een lekker ontbijtbuffet met vers(?) fruit. Daarna op pad voor verschillende hikes in Cape Breton N.P. Als eerste de Warren Lake trail (#20) gelopen. Mooie wandeling langs en om het meer: lekker rustig, maar geen dier gezien. Vervolgens door naar de Middle Head trail (#24). Deze mooie wandeling loopt langs de kust. Ook hier aalscholvers en, jawel, walvissen gezien (minky’s?)! Vervolgens door naar de Freshwater Lakes trail (#26), een wandeling langs Freshwater lake dus en ondanks de mooie natuur redelijk saai. Geen bever gezien? Als laatste de Freshwater look-off trail (#25), een korte wandeling steil omhoog met uitzicht op Freshwater lake en zee met de omliggende bossen. Ook op dit eindpunt weer de stoelen die je overal op Nova Scotia tegenkomt, even genieten.
Na deze wandelingen gegeten bij het Sea restaurant, o.a. heilbot met diverse kleine stukjes krab en zalm, lekker! Om acht uur weer terug bij Inn, sorteren van de was, sorteren en controleren van de foto’s en verder voorbereiden voor morgen.

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next