Lisdoonvarna

De ruige kliffen

 

Vanochtend weer getankt bij de buren. Ter info: € 12,28 voor 8,65 liter dus €1,42/liter). Daarna op op pad richting het noorden via de N22 naar Tralee, N 69 Listowell, Tarbert. Daar de pont genomen van 10:30 richting Kilrush. Helaas pokkeweer: het regent katten en honden.
In Kilrush door het centrum gelopen. Helaas geen VVV, maar bij het gemeentehuis waren folder in te zien over de diverse wandelroutes in het Clare/Shannon gebied. In het centrum nog bij een leuk caféetje (Kilrush Jamm at the Buttermarket) koffie gedronken en een lekkere brownie gegeten. Daarna verder over de WAW nu verder op pad richting  Kilkee en via N67 verder door naar Doonbeg, Quilty en Lahinch. Onderweg nog even een stop bij de Rockshop en de Woollen shop.
Vervolgens langs de Cliffs of Moher (F478) gereden verder door naar Lisdoonvarna, hier komen we nog terug. Het weer: nog steeds regen! Aangezien de dag nog niet voorbij was zijn we naar Kilfenora gereden, waar het infocentrum is over de Burren, de ‘Burren Centre’. Daarna door naar Ennistimon (N67) en inkopen gedaan.
We hebben overigens onderweg meerdere supermarkten gezien, dus als je een rondrit maakt is er voldoende gelegenheid om eten en drinken voor onderweg te kopen. Ook zijn er meerdere winkels waar je mooie wollen kleding kunt kopen, de moeite waard om hier even naar binnen te gaan.
Via de kust door Liscannor en Doolin kwamen we weer terug in Lisdoonvarna. ’s Avonds het centrum van Lisdoonvarna bekeken: veel hotels! Doorgelopen naar de Twin wells voor het strekken van de benen.

Vandaag overigens weer 225 km gereden, ondanks de kleine wegen.

Na een lekker ontbijt van de B&B eigenaar waren we vlak voor 9 uur bij de Cliffs of Moher waar het nog nog lekker rustig was. We zijn eerst doorgelopen naar de rechterkant en daarna door naar de linkerkant. In het begin was het redelijk bewolkt, maar in de loop van de ochtend werd het steeds zonniger, heerlijk. De kliffen zijn zeker de moeite waard, zeer ruig en je kunt er vrij lopen. Veel foto’s gemaakt. Rond deze tijd waren er overigens vele jonge meeuwen die nog op de rotsen zaten en nog te jong om te vliegen.
Tegen de middag hebben we het visitors centre bezocht, maar tegen deze tijd was het uiteraard al behoorlijk druk. Overigens: de ‘Burren Way’ hike loopt een deel langs de Cliffs of Moher.
Na de ruige rotsen zijn we naar Kilfenora gereden om de middeleeuwse kerk te bekijken met de Keltische kruizen, zie hier. Dit is het ‘oude’ Ierland van de plaatjes en de foto’s, mooi!
Van daaruit zijn we verder gereden richting Carron en hebben de Carron loop walk gedaan. De route gaat door het karstgebergte, dus oppassen waar je loopt. Dit is een mooie wandeling, echter zo nu en dan was de route slecht aangegeven. Je loopt over rotsen en door weilanden. De totale hike duurde ± 2:30 uur en is 7km lang. Koffie!
Via de R480 naar Ballyvaughan gereden om geld te ’tanken’. Helaas is hier weggesaneerd en blijkt er alleen een ATM in Ennistimon te zijn, leve de crisis! Via de N67 maar doorgereden door het National Park The Burren naar Lisdoonvarna. Nu lekker naar de pub met gerookte zalm. Helaas was het hier stampvol, de mensen werden met schoenlepels naar binnen gedrukt. Dus door naar de pizzeria ernaast voor 2x pizza met gerookte zalm en 2 pints. We vielen met de neus in de boter: vanavond was de opening van een expositie van een fotografe. Er zaten een aantal mooie foto’s bij.

In deze 3 dagen (2 overnachtingen) zijn we zeer tevreden met de overnachting in het Greenlawn Lodge aan de Ballinsheen Mor in Lisdoonvarna.

Foto’s:

BtHip Prev

BtHip Next