Ierland

Wandelen in Ierland.

De zomervakantie is gereserveerd voor wandelen in Ierland. Niet in de het meest ideale maanden, maar het weer blijft altijd onvoorspelbaar.

Nadat we bij een reisburo een fly-drive route hadden uitgezocht bleken er een aantal overnachtingen niet te kunnen. Hierop hebben we zelf een andere route uitgezocht met het juiste aantal overnachtingen voor de verschillende wandelingen. Vooraf weet je niet of e.e.a. gaat lukken, maar achteraf gesproken: helemaal goed. De vlucht en autohuur zijn besteld bij BBI-Travel, de overnachtingen via bookings.com. Eventueel kun je de boeking bij BBI ook direct via Air Lingus uitvoeren; scheelt niet veel in prijs, maar was mogelijk wel soepeler gegaan…

De route die we hebben gemaakt zag er als volgt uit:

  • Cork. Aankomst op het vliegveld en de auto ophalen. 2 overnachtingen geboekt om in ieder geval een volle dag te hebben voor het bezoeken van de stad.
  • Killarney. 4 overnachtingen om de 3 schiereilanden (Beara, Kerry en Dingle) te bezoeken en genoeg tijd over te houden voor wandelingen.
  • Lisdoonvarna. Bezoek aan The Burren en de Cliffs of Moher. Hier zijn 2 overnachtingen geboekt.
  • Clifden. Ook hier weer 4 overnachtingen voor Connemarra. Net als in het zuid-westen zijn hier ook veel wandelmogelijkheden.
  • Dublin. Ook deze stand staat op het lijstje. Vanaf Clifden helaas 300km rijden. 2 nachten gereserveerd, zodat we ook hier de tijd hebben om de stad te zien.

Door een paar problemen met de GPS zijn niet alle dagen van de route vastgelegd. Op de diverse dagen worden wel een aantal wandelroutesweer gegeven..

Foto’s:


Lepricaun

Céad míle fáilte” (One hundred thousand welcomes), de Ierse manier voor begroetingen onder Ieren en bezoekers. Zeer gastvrij, vriendelijk en ‘easy going’.