Dublin

Dublin

Voor de afsluiting van deze vakantie hebben we ervoor gekozen om nog een aantal dagen in Dublin door te brengen. We waren hier in het Ripley Court Hotel aan 37 Talbot Street, een mooie centrale plek om de stad te bekijken.

20150806 Donderdag
Om 8:00 ontbijt. Om 9:00 klaar voor vertrek, echter bij de check-out doet de verbinding voor de electronische betaling het niet… Dus pas tegen 9:30 vertrek richting Dublin.
Via Clifden N59 richting Galway, vooraf getankt. Vervolgens via M6 (tolweg) naar Dublin. Hier 2x tol betaald (€ 1,90 e € 2,90).
Aankomst in hotel om 14:30. In Dublin verkeersdrukte; over de laatste 1½km ongeveer een half uur gedaan!!! Na inchecken inhet hotel naar O’Connelstreet om tickets te kopen voor Hop on Hop off City trip bus Dublin met live commentaar. Vervolgens met de bus een eerste indruk gekregen van de stad … rommelig en koud! Om 17:45 eind van de tour.
Gelopen via een winkelpromenade naar de Temple Bar. Daar bij Nepalees restaurant heerlijk gegeten. Tegen 19:45 verder door de wijk Temple Bar gelopen… veel pubs met de nodige muziek en alcohol. Behoorlijk druk.
Door richting hotel, Terug in hotel tegen 21:30. Daar voorbereiding voor morgen. Hele dag overigens droog.
GPS: 295km.

20150807 Vrijdag
Om 8:00 ontbijt. Om 8:45 op pad voor tour door Dublin, dit keer lopend. Stadswandeling 1 + 2 gedaan uit boekje Ierland. Afgewisseld met shopping en eten/drinken.
Via O’Connelstreet over de rivier de Liffey naar Trinity College. Daar het Book of Kells bekeken en The Old Library (the long room) bekeken, een bibliotheek met meer dan 200.000 boeken!! Vervolgens naar de Nassau Street, tijd voor cappucino en lokale sweet homemade cake’s (eco!!). Verder richting Graftonstreet, een luxure winkelstraat met echter ook straatmuzikanten. In The Duke Street: the Duke Pub en Byrne Pub bekeken… en toen begon het te regenen!! In the shopping mall Stephen Green de glazen fassade bekeken en ‘geschuild’ tot de regen wat minder werd. Vervolgens via de Dawson Street het huis van de burgemeester, St. Ann’s Church, bekeken. Via het parlementsgebouw de 3 nationale musea bekeken: archeologisch, historisch, national art museum of Ireland.
Via Temple Bar naar het middeleeuwse gedeelte van de stad. The Christ Church Cathedral (in de steigers), de Dublinia, de Old City Walls + Castle bekeken. Vervolgens over de rivier via de four courts terug naar het hotel.
Tegen 19:00 terug in het hotel. GPS geeft aan dat we 24km hebben gelopen, dus beentjes hoog, een wijntje en nootjes!
Vandaag terug naar huis. De vlucht gaat om 13:20. 2 uur van te voren inchecken. Dus om 11:20 op het Airport bij de incheckbalie aanwezig zijn… Voordien nog auto inleveren… gezien de afhandeling bij het ophalen van de auto hebben we besloten om meteen na het ontbijt in alle rust richting Airport te vertrekken, zodat we alles zonder stress kunnen afhandelen. Kijken of dat
lukt!?

Foto’s:

BtHip Prev

BtHip Next