Halifax

 

De dag voor vertrek alvast naar Amsterdam, zodat we goed uitgerust de reis naar Canada kunnen ondernemen. We hebben overnacht in het “Hampton by Hilton Amsterdam Airport Schiphol”. Dit hotel ligt in Hoofddorp, niet echt op Schiphol. Wel is er een uitstekende verbinding met Schiphol: om de 10 à 15 minuten gaat er een bus of trein en even later sta je op Schiphol.
Het vliegtuig (vlucht AC0825 van Air Canada) vertrekt om 11:55. Helaas hadden we een uur vertraging blijkbaar i.v.m. het ontladen van koffers van een familie die niet aan boord ging. Onderweg meerdere keren last gehad van turbulenties… maar gelukkig nog binnen de ‘norm’, pfew.
Aangezien er geen directe vlucht (meer) is op Halifax werd er eerst naar Toronto gevlogen. Hier hadden we meer dan 4 uur de tijd om de luchthaven te bezichtigen. Wel handig om alvast Canadese dollars te pinnen. Daarna dus door met vlucht AC0616 naar Halifax. Vreemd is dat je ook hier weer de normale douane formaliteiten hebt, terwijl je in Canada blijft. Deze procedure kost je ± 30 minuten.
Rond 8 uur ’s avonds (plaatselijke tijd) kwamen we aan op Halifax. Daar door naar Alamo car rent om de auto op te halen. Gelukkig geen ‘file’ bij de desk. De auto niet direct kunnen vinden op de parkeerplaats: dan maar de sleutel activeren! Bij een gifgroene Kia Soul gingen de knipperlichten branden: dat is hem dus voor de komende weken. De GPS van de smartphone ingesteld om ons naar het hotel te brengen midden in Halifax. In het Hampton Inn by Hilton hotel (alweer!?) ingechecked om ± 21:30, auto geparkeerd langs de straat (zaterdagavond en zondag gratis) en vervolgens nog even Halifax downtown bekeken. Om 23:30 onder de dekens.

BtHip Prev

BtHip Next