Nova Scotia (Canada Oost)

 

Indian summer

We hebben naar een plek gezocht waar walvissen te zien zijn en waar we (uiteraard) kunnen wandelen en fotograferen. Tijdens de zoektocht viel het oog op het oosten van Canada. In deze periode (september/oktober) is de natuur ‘op haar mooist’ door de verwachte Indian Summer. De bomen zijn dan aan het verkleuren en in het bosrijke gebied moet dit mooie plaatjes geven. We zijn benieuwd!

De route zag er als volgt uit:

De afgelegde route (r-muis en opslaan) ziet er als volgt uit:
De algemene indruk van deze vakantie: lekker rustig, mogelijk door tijd van het jaar (eind september, begin oktober). Helaas geen 100% Indian Summer zoals in de advertenties, mogelijk door de droogte van de afgelopen maanden volgens de bewoners. Toch waren er genoeg bomen (o.a. berken) die mooi verkleurden. Spoiler alert: de walvistocht(en) hebben helaas niets opgeleverd, mogelijk door het slechte weer aan de kust; hiervoor moet je blijkbaar toch iets eerder in het seizoen gaan. De oude huizen zien er prachtig statig uit, zijn knus, maar bij een paar merk je ook dat ze oud zijn (kraken, oud meubilair, fris binnen, kleine kamers).

We hebben getankt als we meer dan de helft hadden gebruikt. Hierdoor zijn we nooit in de problemen gekomen. Er is rustig gereden en hebben met de auto 2648 kilometer afgelegd, hier 201,17 liter (1:13,2) benzine voor nodig gehad en CAN$ 213,41 betaald.

Foto’s:


 
BtHip Prev
BtHip Next