Caledonia

In de jungle van het N.P.

Na ontwaken nog even controleren of er een e-mail is binnengekomen voor een walvistocht op Long Isle. Helaas is er i.v.m. het slechte weer (te harde wind) geen tocht mogelijk, jammer.
Weer op tijd de auto in (na kort gesprek met receptie, zie gisteren). Daarna terug naar Liverpool om te pinnen, inkopen te doen en te tanken: bij de komende 2 overnachtingen bij de Mersey River lodges is dit amper mogelijk. Via highway 8 naar het noorden. Het weer is matig (±12 C en regen) en het blijft grijs.
Aankomst bij de lodges om 12:00. Dit ziet er mooi uit. Daar alles uitgepakt en na een korte lunch op pad naar Annapolis. Dit is de eerste Europese nederzetting op Nova Scotia. Een mooi dorp met meerdere historische gebouwen. Bij Leo’s café een koffie ‘met’ gehad, een zeer mooie plek. Mensen geven aan dat het al tijden droog is geweest en het nu gelukkig weer regent(…) Bij een supermarkt het etenswaren bijgevuld. Na een slentermiddag door Annapolis weer terug naar de lodge, het regent nog steeds. De kajak peddels die bij het onderkomen worden meegeleverd blijven droog in de hoek staan. De kajaks bij het water nodigen nog niet uit. Aan het einde van de dag ondanks het regenachtige weer nog even een kleinere wandeling gemaakt langs de rivier en de lakes van het resort. In de lodge even gegeten en voorbereiding getroffen voor morgen: hiken in het Keji NP. Hopelijk is het weer iets beter, we shall see.

Na een goede nachtrust (koelkast slaat ongeveer iedere 20 minuten aan…) om 7:00 uur uit de veren met de wake up call van het meer dan 30 jaar oude wekkertje. Vanochtend ontbeten met krentenbrood, jam, thee en koffie en de nodige bammetjes klaargemaakt voor onderweg. Om 9:00 voor de poorten van het Kejimkejuk NP om een aantal hikes te doen. Het NP ligt zeer dichtbij, ‘om de hoek’. Meerdere trails gelopen:

  • Mersey Meadow (0,2 km loop).
  • Beech Grove (2,2 km loop).
  • Rogers Brook (1 km loop).
  • Grafton Woods (3,2 km 2x loop).
  • Peter Point (3km return).
  • Snake lake (3km return).

In totaal dus ongeveer 13 km gelopen. Tussendoor uiteraard meerdere foto stops en kleinere breaks genomen om wat te eten en drinken en uiteraard van de omgeving te genieten. Het weer is bewolkt,
maar vandaag i.i.g. droog!
Aan het einde van de dag terug in het infocentre. Aldaar nog een film gezien over het NP. Vervolgens naar Caledonia (± 15km verder ’terug’) voor inkopen in een kleine buurtsuper, waar je o.a. ook geweren e.d. voor de jacht kunt kopen. In de lodge de foto’s bekeken en de batterijen weer opgeladen. Het avondeten hebben we klaargemaakt in de keukenhut. Er was niemand en hadden het rijk alleen; een lekker relaxte sfeer. Op het menu Chinese groentes met kip in zoetzure saus, vanillejoghurt na. Mmmm, mooi en lekker.

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next