Parrsboro

Mooie trails in afgelegen gebieden

Klaar gemaakt voor een langere tocht naar Parrsboro. Via highway 101 naar Windsor, vervolgens via highway 236 via Brooklyn, Kennetcook naar Truro. Onderweg mooie panorama’s van bossen in herfsttooi gezien. Bij Truro was het nodig om te tanken (minder dan 1 dollar per liter) en bij een supermarkt zuivel en fruit ingekocht. Vervolgens door via highway 2 naar Lower Economy.

Bij de river Philip road naar de Kenomee Canyon Hiking trails. Daar hebben we een combinatie van trails gedaan: Economy falls, Escarpment (‘helling’) en Devils blend. Deze gecombineerd hike gaf een zeer mooie afwisseling met waterval, bos en het nodige groen waaronder berk, spar en varens. Op driekwart van de hike moesten we de rivier doorwaden waar te weinig stenen lagen; schoenen en sokken nat… maar gelukkig zonder ongevallen! Vervolgens een korte picknick: sapje, broodje met kaas en plasstop. Terug naar de auto en over de gravelweg (±6 km) weer terug naar highway 2. Even korte stop bij beach met uitzicht op Five islands en (nog steeds) Minas Basin. Aankomst in Parrsboro tegen 16:45 (om ± 8:00 vertrokken deze ochtend). Ingechecked en het dorp bekeken (niet veel te zien). Gegeten bij Tim Horton’s: frisse salade met gebakken aardappelen, viel zeker niet tegen!. Tegen zeven uur terug in kamer 5 van de Inn.

De volgende ochtend op tijd wakker. Het is zondag en deze in staat naast de kerk… We zaten om 7:45 aan het ontbijt: verse jus d’orange met koffie, roerbak ei, vers fruit met diverse zaden en muesli en joghurt met toast en zelfgemaakte jam. Lekker ontbijt, top. Aan tafel gezeten en gesproken met een stel die uit Canada en Engeland kwamen. Leuk en droge humor, van beide kanten van de Atlantische oceaan en de Noordzee!
Tegen 8:45 op pad: eerst naar Cape Chignecto PP. Onderweg stop gemaakt bij Cape d’or lighthouse. Hier de mooie kliffen bekeken en natuurlijk de eb/vloed bewegingen van het water. Bij de entree van het park vooraf geregistreerd en een hike (Beachtrail -> Advocate harbour fundy ridge trail) gedaan, ± 5 km. Eerst over het strand en vervolgens de helling op en boven langs de kliffen door het bos weer terug, goed te doen, ‘easy’ walk. Terug in het park tegen 12:30 (1½ uur hiken) en weer geregistreerd dat we terug zijn. Door naar het andere gedeelte van het park. Dit was een 14 km lange gravelroad :(, minder lekker rijden met onze Kia. Daar de hike van de 3 gezusters gedaan (Eatonville: the 3 sisterstrail, 5,6 km). Tegen 14:30 terug in de auto en verder op pad naar Joggings, een Unesco gebied i.v.m. de aanwezigheid van fossielen. Het museum ging om 16:00 al dicht, we waren nog net op tijd tegen 15:30. Nog snel het museum bekeken en daarna op het strand nog naar fossielen gezocht, echter niets gevonden(…) Tegen 16:30 terugreis naar Parrsboro, geld gepint, in een supermarkt inkopen gedaan (H2O + brood) en vervolgens bij Harbours View restaurant beide een lekkere haddock gegeten; plek ziet er matig uit, maar je zit goed en het eten is ook prima! Tevens heb je hier een goed uitzicht op het getijde. Het was eb en de schepen lagen op het zand. Tegen 19:30 terug bij de inn. Voorbereid op morgen. Het belooft een lange rit te worden, meer dan 400 km.

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next