Guysborough

 
De laatste etappe

Op een bepaald moment in de vakantie begin je te beseffen dat ook aan deze mooie tijd weer een einde komt. Dit hadden we tijdens deze dag, waarop we van de Cabot Trail ’terug’ reden richting Halifax met nog een overnachting in Guysborough. Van het ruigere deel van Nova Scotia rijd je dan naar een meer liefelijker deel. Nog steeds met veel groen en herfstkleuren, mooi!

Na een goed ontbijt zijn we om 8 uur vertrokken richting Guysborough. Via de kustweg van de Cabot Trail naar St. Anne en daar de zeer korte Englishtown ferry genomen: 200m overbruggen en dit kost Can$ 7,-, uniek (in afstand en prijs)! Door in de richting van Baddeck: dit is een mooi dorp om even de benen te strekken en genoeg te zien om rond te neuzen. Onszelf getrakteerd op koffie met gebak. Daarna via de Canadian highway richting Street of Canso. Over de brug van dit water een fotostop gemaakt i.v.m. de foeragerende Jan van Genten die als een speer in het water duiken om vis te vangen; mooi om te zien als je geen vis bent. Vervolgens via de #344 langs de kust richting Boylsten en Guysborough. We hebben deze rit rustig aan gedaan, meerdere keren gestopt en kwamen rond 14 uur aan in Guysborough. Om ook een idee te krijgen van dit gebied hebben we een tour door de provincie Guysborough gemaakt (Route in Nova Scotia). Dit was een mooie route met afwisseling van naaldbos, kustrotsen, stille strandjes en super mooi weer (blauwe hemel, ± 21 C). Aan het einde van de route bij een supermarkt inkopen gedaan voor het avondeten en getankt en waren weer bij de Inn tegen 18 uur. Op de kamer voorbereidingen getroffen voor de morgen, de laatste dag in Nova Scotia (reserveren vliegtuigstoelen, kleding sorteren). Daarna nog even door het dorpje gelopen bij de ondergaande zon. Toch vreemd dat er ’s avonds bijna niemand buiten loopt en dat je alleen zo nu en dan een auto ziet; of zijn wij vreemd?

De volgende ochtend gereed gemaakt voor de terugtocht naar het vliegveld. Het vliegtuig vertok pas om 17:45, dus hadden we nog een groot deel van de dag over om naar het vliegveld te rijden en hebben besloten zo weinig mogelijk van snelweg gebruik te maken. Het eerste deel van de uitgestippelde route was een mooie weg tot echter de grindwegen begonnen. Hierop hebben we besloten om toch maar eerst de grote weg te nemen. Na de afslag richting zuiden iets achteraf gereden, parallel aan de snelweg. Dit rijdt goed door, aangezien het hier zeer rustig is op de wegen. Wel was het druk op de snelwegen richting Nova Scotia: de meesten hebben nu een lang weekend en gaan naar hun tweede huisje of familie in Cape Breton (was ons verteld).
Dicht bij het vliegveld vielen we nog met de neus in de boter. We hadden nog genoeg tijd over en hebben besloten om bij het Shubenacadie Wildlife P.P. te gaan kijken. Prima uitje, ook voor volwassenen! Hier de dieren gezien die we tijdens de trip hadden gemist (en die ons hadden gemist).

Foto’s:

 

BtHip Prev

BtHip Next