British Columbia

 

Rondrit in British Columbia (Canada-West).

Eind juli zijn we vertrokken voor een 3-weekse reis door het westen van Canada. We hebben al meermaals gesproken over een vakantie met een camper en dit leek ons een prima bestemming voor. Na enig gepuzzel met de vele aanbieders van campers voor dit land hebben we gekozen voor Tioga Tours. In december 2013 zijn we naar Sint Jansklooster vertrokken om daar onze wensen te bespreken en samen een route uit te stippelen. Mooi om te zien dat men de tijd voor je neemt en alles goed uitlegt. In de ‘achtertuin’ heeft men een camper, hetzelfde type als waar we in Canada mee gaan rijden (C25); je hebt direct zin om te vertrekken!

Samen met Tioga kwamen we uit op de volgende route: Vancouver (3 dagen), Manning Park, Penticton, Revelstoke (2 dagen), Lake Louise, Banff (2 dagen), Jasper (2 dagen), Wells Gray PP (2 dagen), 100 Mile House, Whistler, Campbell River, Tofine (2 dagen) en weer terug naar Vancouver. Deze route is een mooie combinatie van natuur en hiken. Het gedeelte op Vancouver Island hebben we overgeslagen, het waarom hiervan is te lezen in het deel over Vancouver.

De afgelegde route ziet er als volgt uit (klik op de route voor een vergroting):

GPS routes Canada

GPS routes Canada

Opm.: de verschillende dagen hebben een eigen kleur gekregen in bovenstaande kaart. We hebben in totaal bijna 3000 km met de camper afgelegd. Ga d’r maar aan staan!

Op de reis hebben we in de camper bij de volgende plaatsen overnacht:

Foto’s: